• 07/04/2017

  LET’S MAKE MONDAYS GREAT AGAIN – UN PROIECT CU MULTE PLIMBĂRI ȘI EXPERIENȚE ESENȚIALE

  Pentru că ceea ce facem la job se întâmplă sub forma unor Experiențe Essențiale, am gândit împreună cu colegii un mod nou de a începe săptămâna de lucru.
  Astfel, încă de la finele lunii februarie lunea lucrăm din locații alternative, sub însemnul #LetsMakeMondaysGreatAgain.

  Prima “sesiune” de muncă în afara biroului am avut-o la Ambasada, care exact în ultima zi de luni din februarie a aniversat doi ani de activitate, moment marcat printr-un concert live cu Subcarpați și Jazzybit. Motiv pentru care a trebuit să ne trezim cu noaptea-n cap pentru a ajunge la 7.00 fix la Ambasada. Gazdele au fost faine și ne-au oferit sala de ședințe de lângă bar, unde am putut să ne montăm laptopurile, să “ședințim” și să lucrăm în liniște. Prima zi de luni a proiectului #LetsMakeMondaysGreatAgain am încheiat-o cu bere și cu ultimele raze de soare ale zilei mângâindu-ne ușor fețele.


  Pe 6 martie am “emis” din redacția Altradio, dar am și povestit la microfonul NE/AM DELETE câte ceva din Experiențele Essențiale. Laptopurile au fost logate în redacție, iar în radioul care atât la propriu cât și la figurat este underground, pe lângă povești, am avut parte și de un mix live cu experientatul Kuky și “locomotiva” Druje, care în momentele lui de Party Animal cocheteaza cu munca de DJ. Atmosfera caldă precum și faptul că cei de acasă au putut să ne vadă live pe youtube și să ne audă pe radio ne-a făcut să gândim la unison că vom reveni cu certitudine la Altradio.


  Pentru că unii sunt superstițioși, pe 13 martie am ales să lucrăm de la Scârț, locul în care astfel de superstiții nu au sens, unde am început cu cafeaua de dimineață și ne-am simțit ca acasă, exact cum cred că și-au dorit și gazdele noastre. Pe 13 martie am muncit destul de mult, astfel că pe lista de “to do” a rămas Muzeul Consumatorului Comunist, aflat la aceeași adresă. Fără părere de rău, căci abia așteptăm să ne întoarcem în casa-bar-teatru-muzeu cu iz romantic din zona Bălcescu.


  20 martie a fost ziua de luni când am lucrat pe fond sonor de viniluri, într-un loc în care cafeaua de cea mai bună calitate cu berea manufacturată (Bereta, vă recomandăm să o încercați dacă nu ați făcut-o încă, se servește la pahar cu povestea hameiului la cerere) și vinilurile de ascultat și de cumpărat fac casă bună împreună. Am ales din stivele de discuri B52’s, Blondie și Soft Cell pentru a ne face dimineața frumoasă, iar obișnuiții “casei” au fost mirați să ne vadă acolo cu treabă, în fața laptopurilor. Din lista de băuturi recomandăm ceaiul verde, negru sau infuziile de plante, toate preparate cu grijă chiar în fața clientului la Viniloteca.


  Pe 27 martie am avut parte de o zi de luni cu soare, astfel că La Pisici s-a dovedit a fi locul propice în care razele calde ne-au răsfățat timp de 8 ore pe terasa plină cu lumină naturală și pisici numai bune de mângâiat. După prânz s-au alăturat grupuri de studenți și elevi care au folosit cu succes jocurile puse la dispoziție de locație, iar spre seară am îmbrățișat ultimele raze de soare cu cidru în pahare și gânduri bune, cât să umple o săptămână de lucru.

   

   

  Pe 3 aprilie am staționat timp de 8 ore în Atelier D’arc Timișoara, unde am avut posibilitatea de a lucra de la umbră, din interiorul cafenelei și de a ne lua pauze de povești și scăldat în soare pe terasa ce are ieșire la „promenada” din Piața Unirii. Caffe Latte și Frappe din cafea naturală ne-au cucerit papilele, astfel că începutul săptămânii ne-a găsit din nou cu zâmbetele pe buze.
  Acestea sunt doar primele locuri în care proiectul nostru #LetsMakeMondaysGreatAgain s-a desfășurat, dar voi reveni cu informații despre locuri faine și oameni deosebiți, acolo unde numai bine ne putem “lipi” și noi pentru a schimba ideea unei zile de luni anoste și obositoare.

 • 10/01/2017

  Neață, the Party Animal – prima zi la birou

  O dimineață rece de toamnă îi poartă pașii către birou. Are în mâna dreaptă o
  cafea, iar cu stânga strânge la piept un dosar plin cu idei și schițe de party. Se
  străduiește să nu calce pe șiretul tenisului care îi dă mereu de furcă. Urcă în grabă
  câte două trepte către birou, timp în care un zâmbet larg pune stăpânire pe fața lui:
  urmează prima zi de lucru.
  Continue Reading